Home

Nieuws 187 x bekeken

Forse winstgroei Reesink door opleving agrosector

Rotterdam - Koninklijke Reesink heeft het afgelopen jaar een fors hogere winst geboekt dan in 2009.

De nettowinst rees van 2 miljoen euro naar 5,9 miljoen euro. Eerder maakte de beursgenoteerde handelsonderneming al bekend dat de omzet het afgelopen jaar met 16 procent is gestegen naar 190 miljoen euro. Reesink dankt de omzetgroei onder andere aan de opleving in het groene segment door verbetering van de melkprijs en de prijzen van andere landbouwproducten. De omzet komt voor 44 procent uit deze groene sector voort.

Het bedrijfsresultaat van Reesink daalde in 2010 met 0,7 miljoen euro naar 7 miljoen euro. Dit komt vooral door investeringen die het bedrijf deed. Zo heeft Reesink in 2010 Jean Heybroek, een distributeur in groentechniek, grondtechniek en reinigingstechniek, overgenomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.