Home

Nieuws 192 x bekeken

FloraHolland en VGB tekenen protocol voor tariefsonderhandelingen

Aalsmeer – FloraHolland en de brancheorganisatie voor de groothandel VGB hebben een protocol gesloten voor tariefsonderhandelingen.

Omdat de bloemenveiling steeds meer beslissingen centraal neemt, worden de onderhandelingen nu ook niet langer op vestigingsniveau, maar centraal georganiseerd.

In de nieuwe opzet wordt een verschil gemaakt tussen basistarieven en tarieven voor specifieke diensten. In het protocol is afgesproken dat de veiling tijdig beleidsvoornemens aan de handel bekendmaakt, en alleen door onderhandelingen de basistarieven kan aanpassen.

De leden van de VGB vertegenwoordigen circa 65 procent van de omzet in de bedrijfstak. Het protocol is ondertekend door algemeen directeur van FloraHolland Timo Huges, financieel directeur Erik Leeuwaarden en namens directeur Robert Roodenburg en Fred Jansen van de VGB.

Of registreer je om te kunnen reageren.