Home

Nieuws 195 x bekeken

FAO: klimaatverandering desastreus voor landbouw

Rome – Klimaatverandering is een uiterst langzaam proces, maar de gevolgen voor de landbouw zijn vernietigend. Dat schrijft wereldvoedselorganisatie FAO, onderdeel van de VN, in een brief aan de VN-conventie voor klimaatverandering.

Arme landen worden volgens de FAO het hardst geraakt. “Momenteel is de wereld gericht op het omgaan met de impact van klimaatverandering op korte termijn”, aldus Alexander Müller, assistent-directeur-generaal van de FAO. Het beleid dat gemaakt wordt, lijkt volgens Müller met name gericht op extreme weersincidenten.

Hoewel deze korte termijn zeer belangrijk is, zou volgens Müller ook meer aandacht gevestigd moeten worden op de langere termijn. Klimaatverandering op de langere termijn slaat toe als een sluipmoordenaar.

De FAO beveelt de specialisten van de conventie aan de voedselzekerheid centraal te stellen in hun aanpak. De FAO denkt met name aan het ontwikkelen van plantensoorten met het oog op resistentie tegen droogte en zout water. Ook roept de FAO op tot het herontdekken van sterke soorten in genenbanken of zelfs de wilde natuur.

Daarnaast denkt de FAO dat de VN actief landen moet activeren na te denken over een voedselstrategie.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.