Home

Nieuws 227 x bekeken

Eerste jong in vossenhol Oostvaardersplassen

Lelystad - In de vossenburcht in de Oostvaardersplassen waar met webcams het reilen en zeilen van een vossenpaar te volgen is, is vrijdagochtend het eerste jong geboren. Dat meldde Staatsbosbeheer.

Om 09.42 uur kwam het jonge vosje ter wereld en de verwachting is dat er in de loop van de dag nog meer vossen worden geboren.

Volgens vossendeskundige Jaap Mulder volgen er mogelijk nog zeven jongen, omdat de moeder behoorlijk rond is. De bevalling is via de website www.volgdevos.nl te volgen, maar de site heeft door de grote belangstelling moeite om het toenemende aantal bezoekers te verwerken. De camera waar de vos voor ligt, wordt bovendien gehinderd door een spin die zijn web voor de lens heeft geweven.

Staatsbosbeheer begon in maart met het uitzenden van de beelden vanuit de burcht. Omdat de vossen geen huisdieren zijn, geeft de natuurbeheerder de pasgeborenen geen namen. Ondanks het spinnenweb voor de camera, zijn de contouren van de moeder en haar jong volgens een woordvoerster wel goed te zien.

De vader drentelde tijdens de bevalling eerst nog wat voor het hol, maar is uiteindelijk in het zicht van een andere camera in slaap gevallen.


Of registreer je om te kunnen reageren.