Home

Nieuws 193 x bekeken

'Economische crisis heeft effect op dierziektebeleid'

Arnhem – De economische crisis heeft effect op het dierziektebeleid van Europese lidstaten. Dat zegt Sanna Mesman van de Europese Commissie tijdens het symposium Epizone in Arnhem.

”De bestrijding van blauwtong heeft heel veel aandacht gehad in Europa. Maar na de economische crisis zie je dat de bereidheid van lidstaten voor monitoring van de ziekte en monitoring van de knutten die de ziekte verspreiden afneemt. De lidstaten hebben er geen geld voor”, ervaart Mesman.

Pascal Hudelet van diergeneesmiddelenfabrikant Merial ervaart de effecten eveneens. ”We moeten heel kritisch kijken voordat we een nieuw vaccin gaan ontwikkelen. De kosten hiervan zijn hoog en de bereidheid van overheden om te investeren is minder.”

Hudelet merkt dat de diergeneesmiddelenproductie in Azië in opmars is. ”Er gebeurt daar heel veel. Misschien komen de toekomstige vaccins wel daar vandaan.”

Of registreer je om te kunnen reageren.