Home

Nieuws 167 x bekeken

E10 blijft in verdomhoekje in Duitsland

Berlijn - De Duitse automobilist is nog steeds niet overtuigd van de veiligheid van E10, benzine met 10 procent bioethanol.

Volgens door de krant Bild bij de oliemaatschappijen vergaarde informatie weigert onveranderd de grote meerderheid van de automobilisten de brandstof te kopen. Aan de Shell-pompen tankt maar ongeveer één op de drie klanten E10. Total schat dat tussen de 80 en 75 procent van de benzine-automobilisten de brandstof niet willen hebben, Aral spreekt van 60 tot 75 procent.

Twijfels over de geschiktheid van E10 rezen al lang voordat de brandstof eerder dit jaar op de markt kwam. Sindsdien proberen de oliemaatschappijen duidelijk te maken dat alleen een beperkt aantal oudere autotypes geen E10 kan tanken, maar dat heeft weinig geholpen, hoewel de informatiecampagne een paar weken geleden is geïntensiveerd. In sommige media, waaronder ook Bild, worden bovendien geruchten gevoed dat de voedselprijzen worden opgedreven door de bioethanolproductie. Voedselfabrikantenfederatie Bundesvereiniging der Deutschen Ernährungsindustrie (BVE) heeft vorige week een verklaring uitgegeven dat zij zich zorgen maakt over de groeiende inzet van landbouwgrondstoffen in de energieproductie. Landbouwfederatie Deutscher Bauernverband (DBV) wijst deze zorgen af als onzin.

Of registreer je om te kunnen reageren.