Home

Nieuws 329 x bekeken

DFG en Mavuno samen verder

Aalsmeer – De Dutch Flower Group (DFG) en Mavuno gaan een strategische alliantie aan. De DFG versterkt door de alliantie de inkooppositie in Afrika en dan met name Kenia.

Mavuno specialiseert zich binnen de alliantie in de bloemenkweek en productontwikkeling, terwijl de DFG de marketing voor het grootste deel op zich neemt.

Door de alliantie loopt DFG, nu al het grootste sierteelthandelshuis ter wereld, nog verder uit op de concurrentie, en krijgt het een stevige productiepoot. De DFG behaalde in 2010 met 1500 werknemers een omzet van 785 miljoen euro.

De omzet neemt door de strategische alliantie in 2011 toe tot 950 miljoen euro. Mavuno is in feite een houdstermaatschappij voor zeven ondernemingen.

De DFG neemt binnen de alliantie de bedrijfsvoering over van het Nederlandse Bloom, het Keniaans-Nederlandse Airflo en de Brite ondernemingen Fast Track Flowers en World Flowers. De overige onderdelen (EAF, TFA, Oserian) worden binnen de alliantie aangestuurd door Mavuno.

TFA is een online-veiling. Oserian is een megakwekerij in Kenia waar meer dan 5000 mensen werken. Het bedrijf is Fair Trade gecertificeerd en zal volgens DFG een sleutelrol gaan spelen in het wereldwijde handelsnetwerk van DFG.

Of registreer je om te kunnen reageren.