Home

Nieuws 163 x bekeken

Chemie-Pack moet inzage bieden in assurantiepolis

Moerdijk - Het chemisch bedrijf Chemie-Pack in Moerdijk moet inzage geven in de verzekeringspolissen. Dat heeft de rechtbank in Breda bepaald.

Bij Chemie Pack ontstond op 5 januari van dit jaar een grote brand, waardoor tal van agrarische bedrijven gedwongen werden hun producten tijdelijk niet te leveren of te vernietigen.

De staat eiste via een juridische procedure inzage in de verschillende verzekeringspolissen. Aan de hand van de polissen kan de staat bepalen of het zinvol is beslag te leggen op de verzekeringsgelden. Dat geld is nodig om de opruimingskosten te betalen.

De gemeente Moerdijk en Chemie-Pack zijn door de rechter veroordeel voor de opruimings- en opslagkosten van in totaal 3.600 ton vervuild bluswater. Het vervuilde water ligt in een schip in de haven van Moerdijk. Zolang het water niet is opgeruimd kost dat ruim 4.600 euro per dag, te betalen aan de eigenaar van het schip. De gemeente en Chemie-Pack moeten het vervuilde water binnen een half jaar opruimen.

Of registreer je om te kunnen reageren.