Home

Nieuws 210 x bekeken

Calon geeft adviesopdracht DR terug aan Bleker

Den Haag – Marc Calon trekt zich terug als speciaal adviseur van staatssecretaris Bleker. Dat is het gevolg van een gisteravond aangenomen Kamermotie waarin Bleker wordt verzocht om de benoeming van Calon ongedaan te maken.

Marc Calon is enkele weken terug door staatssecretaris Bleker benoemd als speciaal adviseur voor Dienst Regelingen. Calon moest uiterlijk 1 juli een advies aan Bleker over verbeteringen in de werkwijze en communicatie. Een groot aantal Kamerleden had vraagtekens bij de onafhankelijkheid van Calon omdat hij al vanaf 2006 zitting heeft in de adviesraad van DR.

Calon zegt in zijn brief dat zijn betrokkenheid ’tot mijn spijt en verbazing inmiddels omstreden is gebleken’. Calon stelt zich niet te herkennen in de wending die het debat in de Tweede Kamer heeft genomen. Gezien de gang van zaken twijfelt Calon er ernstig aan of zijn advies ’in alle objectiviteit door de Kamer zal worden bekeken. Dat is niet in het belang van de betrokken boeren en evenmin in dat van Dienst Regelingen.’

Calon noemt ook de effecten van alle publiciteit op zijn gezinsleven, hij sluit ook niet uit dat het effecten kan hebben op zijn huidige werkkring als voorzitter van de koepel van woningbouwcorporaties Aedes.

Of registreer je om te kunnen reageren.