Home

Nieuws 243 x bekeken

CDA: fiscaal voordeel voor 'groene gezinnen'

Den Haag - Het CDA wil dat gezinnen met kinderen en mensen die groen en duurzaam consumeren meer bevoordeeld worden in het belastingregime. Het congres van de christendemocraten heeft zaterdag daartoe twee resoluties aangenomen.

De jongerenafdeling CDJA betoogde dat het gezin de hoeksteen van de samenleving vormt en dat huishoudens met kinderen de maatschappij vitaal houden. Daar hebben volgens de CDA-jongeren ook mensen zonder kinderen baat bij.

Fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma van het CDA in de Tweede Kamer sprak van twee hele belangrijke voorstellen, omdat het gaat om fiscale ondersteunen en er niet weer nieuwe subsidies in het leven worden geroepen. ,,Als je een gezin sticht en groen gaat leven, ben je straks volgens deze resoluties wel heel goedkoop uit.''


Of registreer je om te kunnen reageren.