Home

Nieuws 177 x bekeken

CDA-congres: 500 animal cops is te veel

Den Haag - Het CDA-congres voelt niks voor de aanstelling van 500 'animal cops', zoals afgesproken door het minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogpartner PVV.

Een resolutie op het CDA-congres zaterdag stelt dat het aantal van 500 dierenpolitieagenten veel te hoog is, zolang niet is uitgezocht hoeveel agenten er nodig zijn en wat ze moeten gaan doen. De resolutie werd ondanks een negatief advies van het partijbestuur en van CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma toch aangenomen.

De animal cops kwamen in het kabinetsbeleid op aandringen van de PVV van Geert Wilders. Een meerderheid van de Kamer heeft er mee ingestemd, ook al is nog niet duidelijk wat de precieze taken worden en hoe ze geselecteerd zullen worden.


Of registreer je om te kunnen reageren.