Home

Nieuws 211 x bekeken

CDA: Brussel fluit Bleker niet terug

Brussel - CDA-Europarlementariër Esther de Lange vindt dat D66 het standpunt van de Europese Commissie over het natuurbeleid van staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) vertekend weergeeft.

Ze beschuldigde haar D66-collega Gerben Jan Gerbrandy dinsdag van 'creatief knip- en plakwerk'.

Gerbrandy had de Europese Commissie gevraagd wat ze vindt van plannen van Bleker om natuurgebieden te schrappen. Het dagelijks bestuur van de EU liet weten niet toe te staan dat Europese natuurdoelen 'op dit cruciale moment verwateren'.

De Lange wijst erop dat de commissie in het algemeen spreekt en Nederland niet rechtstreeks noemt. Bovendien houdt het EU-beleid alleen in dat lidstaten de EU-natuurdoelen moeten halen. Hoe ze dat doen, mogen ze zelf bepalen. Volgens De Lange gaat het huidige Nederlandse beleid trouwens verder dan Brussel voorschrijft, dus kan Bleker wel wat gas terugnemen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.