Home

Nieuws 187 x bekeken 1 reactie

Brazilië importeert bio-ethanol, overweegt exportstop suiker

Brasilia – Brazilië importeert bio-ethanol uit de Verenigde Staten. Door de hoge suikerprijs en een relatief kleine suikerrietoogst in 2010 kan het land onvoldoende bio-ethanol zelf produceren.

Dat meldt persbureau Agra Europe. Volgens de Braziliaanse krant Valor Economico overweegt de regering nu de markt voor bio-ethanol verregaand te reguleren.

Het analistenbureau Platts schat dat het laatste kwartaal tussen de 80 en 200 miljoen liter bio-ethanol is geïmporteerd. De vraag in Brazilië groeit. Het land is een opkomende economie waar steeds meer mensen een auto kopen. Tegelijk blijft de bio-ethanolproductie in Brazilië dit jaar volgens de koepel van suikerproducenten Unica vrijwel gelijk op 25,5 miljard liter.

De import is opmerkelijk omdat Brazilië zelf als het Mekka van de bio-ethanolmarkt wordt gezien. Het land produceert al meer dan dertig jaar bio-ethanol. Anders dan in de VS vervaardigt Brazilië bio-ethanol niet uit mais maar uit suiker. Normaliter is productie met suiker het meest efficiënt. Door de hogere suikerprijzen is de kostprijs gestegen.

Volgens de zakenkrant Valor Economico overweegt de regering nu maatregelen te nemen. President Dilma Rousseff zou bio-ethanol juridisch willen classificeren als een strategische brandstof in plaats van een agrarische grondstof. Zo kan de regering in de toekomst sneller en ingrijpender ingrijpen in de markt.

Rousseff zou studies laten uitvoeren naar het scherp terugdringen van de bijmenging, en het aan banden leggen van de suikerexport.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Brazilie komt nu als eerste in de problemen door de te snelle uitbreiding van de produktie van bioethanol.Amerika volgt als tweede , Amerika gaat nu nog te keer als een kip zonder kop.ze exporteren etanol naar brazilie President obama heeft pas een uitbreiding goedgekeurd van ocharme10naar 15%bijmenging met benzine,waardoor er al 60% van alle mais naar etanolproduktie zal gaan Waar haalt men die mais ??Een topman van poet de grootste ethanolfabrikant zegde een tijd geleden in de amerikaanse tweede kamer ,dat door de bioethanolproduktie de aardolie nu 17% goedkoper is .Sindsdien is de olieprijs alleen maar gestegen .Zulke leugens blijft men ook in amerika niet geloven

Of registreer je om te kunnen reageren.