Home

Nieuws 200 x bekeken

Boer trekt vaker grondbelegger aan

Doetinchem – Steeds vaker wordt een belegger ingeschakeld om voor de boer te investeren in grond. Landbouwgrond in gebruik krijgen zonder er veel voor te betalen. Het kan met een belegger die investeert in grond, zodat de boer die kan pachten.

De ondernemer profiteert tegen geringe kosten van zijn areaalvergroting en de belegger ziet de investering als een veilige langetermijnbelegging. Dergelijke constructies komen steeds vaker voor, zeggen betrokkenen.

„Ondernemers willen hun risico’s meer spreiden en kiezen naast grond in eigendom vaker voor pachtgrond”, vertelt Ronnie van Woudenberg, secretaris-directeur van de Federatie Particulier Grondbezit.
Directeur Peter Overwater van rentmeesterskantoor Overwater bevestigt dit. Volgens hem komt dit mede door de wijziging van de pachtwet in 2007. Sindsdien zijn verpachters niet meer verplicht de grond na beëindiging van het verpachten aan te bieden aan de pachters. De markt is daardoor dynamischer geworden.

Meer hierover, komende dinsdag in Boerderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.