Home

Nieuws 192 x bekeken

Bleker: lange afstandstransporten slachtvee onwenselijk

Den Haag - Het transport van slachtvee naar verre bestemmingen als Rusland vindt staatssecretaris Henk Bleker van landbouw niet wenselijk.

“We kunnen daarvoor beter afspraken maken dat deze varkens hier geslacht worden en daarna worden getransporteerd naar Rusland”, zegt Bleker na vragen van Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren. “Voor het transport van fokvee en gebruiksvee is het een ander verhaal”, zegt Bleker.

De staatssecretaris heeft aangegeven dat de inzet van Nederland in het Europese debat over diertransporten onveranderd zal zijn. “Nederland is koploper en dat willen we ook blijven”, zegt Bleker. Recent scherpte hij de regels voor de stahoogtes voor runderen tijdens het transport aan. Nederland heeft hiermee de hoogste welzijnseisen in Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.