Home

Nieuws 225 x bekeken 1 reactie

Biologische landbouw groeit in VS met 8 procent

Washington - De afzet van de biologische land- en tuinbouw in de VS is in 2010 met 8 procent gegroeid.

De sector als geheel, dus inclusief de producenten die gangbaar produceren, zag het verkochte volume slechts 1 procent stijgen. Dat blijkt uit cijfers van de Organic Trade Association (OTA).

De OTA noemt de cijfers een bewijs dat de biologische sector bij de consument aan slaat. Hoewel biologisch geproduceerde producten vaak wat duurder zijn dan gangbare producten, bleef de consument in de VS deze kopen. De VS ging volgens sommige economen door de ernstigste economische crisis sinds tenminste 80 jaar.

Wel geldt dat de biologische sector nog altijd zeer klein is in vergelijking met de gangbare sector. Hoge groeicijfers betekenen dus niet direct dat de sector snel inloopt op de gangbare sector. Volgens de organisatie lag de gemiddelde winst van biologische bedrijven wel twee keer hoger dan van gangbare bedrijven.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Zou deze dubbele winst van de biologische boeren komen van duidelijk hgere marges doordat ze het grootste deel van de keten zelf beheren?

Of registreer je om te kunnen reageren.