Home

Nieuws 308 x bekeken 2 reacties

Bayer Cropscience verleent licentie aan DuPont

Monheim – DuPont heeft van Bayer Cropscience de licentie verkregen voor het gebruik van herbicidetolerante genen in koolzaad.

De technologie, bekend als LibertyLink, zal worden gebruikt in hybride koolzaad van DuPont's zaaddivisie Pioneer Hi-Bred. Laatstgenoemde levert Bayer Cropscience als tegenprestatie genetische informatie over sareptamosterd (brassica juncea). Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

“Ten gevolge van de overeenkomst krijgen telers een ruimere keuze van LibertyLink koolzaadhybriden”, aldus Joachim Schneider, hoofd van de BioScience-divisie van Bayer Cropscience. “En dus krijgen meer telers de optie de succesvolle Bayer-herbicide in te zetten in hun onkruidbestrijdingsprogramma.”

Ian Grant van Pioneer Hi-Bred Canada stelt dat de deal haar koolzaadtelende klanten helpt. “De deal draagt bij aan een duurzame gewasbescherming, omdat telers nu met herbiciden en andere bestrijdingsmethoden kunnen roteren.”

Koolzaad wordt vooral geteeld in de VS, Canada en Australië. Het totale areaal wereldwijd bedraagt circa 10 miljoen hectare. Sareptamosterd wordt geteeld op 7 miljoen hectare in India en wordt verder in de natuur waargenomen in onder andere Siberië, China en Turkmenistan. Bayer Cropscience is de grootste Europese producent van gewasbeschermingsmiddelen en na Monsanto wereldwijd de grootste producent van zaaigoed.

Laatste reacties

  • B bob

    Landbouw gewassen ontwikkeleen met de frankenstein methode en dan de hoognodige gif soorten voor enorm veel geld beschikbaar maken voor de lolkeren die mogen overleven . Dat is de toekomst volgens deze chemisch giganten Het zal de mensheid leren wat echte terreur is

  • B bob

    Als je bommen maakt moet je ook bij deze partijen alle spullen kopen dus zelfs dat kunnen ze sturen.

Of registreer je om te kunnen reageren.