Home

Nieuws 219 x bekeken

Baecke herbenoemd als voorzitter Ceja

Brussel – Joris Baecke is herbenoemd als voorzitter van de Europese organisatie voor jonge boeren Ceja.

Tijdens de algemene ledenvergadering van Ceja werd Baecke benoemd voor een nieuwe periode van twee jaar. "Het is bijzonder voor NAJK en de Nederlandse agrarische sector dat we, in deze belangrijke fase van de vernieuwing van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, met Joris Baecke zo’n positie bekleden. Joris laat zien dat hij gaat voor eenheid en toekomst voor jonge boeren in de Europese Unie", zegt NAJK-voorzitter Wilco de Jong.

Baecke wil zich de komende periode bij de herziening van het Gemeenschappelijk landbouwbeleid blijven inzetten voor stevige instrumenten die ervoor zorgen dat jonge agrarisch ondernemers hun ambities kunnen verwezenlijken.

Ceja vertegenwoordigt meer dan een miljoen jonge boeren en tuinders in de Europese Unie. Naast voorzitter Baecke hebben Ingrid Petterson uit Zweden, Rok Sedminek uit Slovenië, Jose Fernandeo Robles uit Spanje en Laurent Frantz uit Luxemburg zitting in het bestuur.

Of registreer je om te kunnen reageren.