Home

Nieuws 242 x bekeken

Aviko lid van palmolie-overleg

Steenderen - Aviko is lid geworden van de 'Roundtable on Sustainable Palm Oil' (RSPO).

De RSPO houdt zich bezig met de verduurzaming van de teelt van palmolie in de wereld. Het bedrijf wil vanaf 2015 100 procent door de RSPO gecertificeerde palmolie bij de productie inzetten. Voor de diepvries aardappelspecialiteiten is Aviko al eerder overgestapt op duurzame zonnebloemolie.

Aviko is in eerste instantie lid geworden op basis van het 'Boek & Claim' model. Daarbij organiseert Aviko niet zelf de toelevering opnieuw, maar financiert het indirect duurzame productie. Het lidmaatschap van de RSPO zal zich richten op het volume binnen de foodservice, verse frites en diepvries frites, wat een aanzienlijk deel van de activiteiten van Aviko inneemt.

Palmolie wordt vooral geproduceerd in Maleisië en Indonesië, en productie strekt zich toenemend uit naar Afrika.

Of registreer je om te kunnen reageren.