Home

Nieuws 163 x bekeken

Alpenlanden sluiten akkoord over behoud berglandbouw

Oberammergau - De Alpenlanden hebben op uitnodiging van Duitsland een akkoord gesloten om gezamenlijk initiatieven te ontwikkelen ter versterking van de berglandbouw.

Het akkoord kwam maandag tot stand bij een bijeenkomst van regeringsvertegenwoordigers in Oberammergau in het Duitse deel van de Alpen. Deelnemende landen zijn, behalve Duitsland, Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Slovenië en Frankrijk. Dragende pijler onder de in de 'Verklaring van Oberammergau' vastgelegde berglandbouwstrategie is het principe dat het agrarische Alpenlandschap het best wordt beschermd door het nuttig te gebruiken.

"Alleen door een actief economisch gebruik waarborgen we dat in de berggebieden mensen blijven wonen, zodat de tradities en de ambachten niet verloren gaan en een bijdrage wordt geleverd aan het toerisme in het Alpengebied," aldus landbouwminister Ilse Aigner van Duitsland.

De overeenkomst is ook van de grond gekomen in verband met het gemeenschappelijke landbouwbeleid na 2013. Binnen dat beleid moet ruimte blijven voor de berglandbouw, vinden de landen.

Of registreer je om te kunnen reageren.