Home

Nieuws 190 x bekeken

Akkoord nieuwe cao voor vleessector

Zoetermeer – De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de vakbonden hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de vleessector. De cao heeft een looptijd van twee jaar.

De negenduizend werknemers krijgen een loonsverhoging van in totaal 3,5 procent en een eenmalige uitkering van 200 euro. FNV-onderhandelaar John Klijn spreekt van een aardig akkoord met een mooie loonstijging die bijna in de pas loopt met de inflatie. Ook over de andere afspraken is hij tevreden.

Zestigplussers in de vleessector kunnen vier dagen gaan werken tegen 90 procent van het salaris met volledige pensioenopbouw.

In de cao zijn verder afspraken gemaakt over stageplaatsen. Er komen vijftig stageplaatsen, waarvan tien voor Wajongers. Verder worden de kosten in kaart gebracht van de huisvesting van werknemers die via inleenbedrijven in de vleessector werken.

Of registreer je om te kunnen reageren.