Home

Nieuws 434 x bekeken

Agrarisch ondernemer Hermans koopt nieuwe Hereford-stier

Kessel – Suikermaisteler en zoogkoeienhouder Giel Hermans uit het Limburgse Kessel is Agrarisch Ondernemer 2011.

Hermans kreeg de prijs maandag uitgereikt in Zeist. Hij liet vier andere genomineerden achter zich, die volgens de jury allemaal ook hadden kunnen winnen.

Hermans won de competitie van tomatentelers Duijvestijn uit Pijkacker, pluimveehouders Twan en Jeroen Engelen uit Someren, plantenkwekers Marco en Heidy van Noort uit Warmond en tomatenbedrijf Greenco uit Honselersdijk en Someren. Greenco won de publieksprijs met 1516 stemmen (31,8 procent van de stemmen).

Hermans heeft al een bestemming voor de prijs van 12.500 euro, die hem met de eretitel van Agrarisch Ondernemer van het jaar ten deel valt. ”Ik ga een investering doen, die ik anders niet had gedaan. Ik ga een topstier kopen op een Hereford-veiling in Engeland, op 7 mei.”

Hermans voorziet Nederlandse supermarkten van suikermais. Aanvankelijk wilde Hermans het restafval via een biovergister verwerken. Maar de regelgeving stond dat niet toe. ”Weet je wat ik ga doen”, zei Hermans tegen de gemeente-ambtenaar: ”Ik ga er biefstuk van maken.”

Hermans voert het restafval aan de honderd koeien. Hij wil zijn veestapel in de komende jaren uitbreiden tot vierhonderd, om toch minstens vier of vijf dieren per week te kunnen leveren aan zijn afnemers. Om zijn veestapel van nieuw bloed te voorzien, koopt hij een Hereford-stier.

Of registreer je om te kunnen reageren.