Home

Nieuws 326 x bekeken 3 reacties

Actieplan Duurzame Veehouderij gepresenteerd

Moerdijk – Zes speerpunten telt het actieplan Duurzame Veehouderij dat de partijen hebben gepresenteerd.Het gaat om de COV, de Dierenbescherming, IPO, LTO, Ministerie van ELI, Nevedi, NZO en Rabobank Nederland.

De speerpunten zijn systeeminnovatie, welzijn en gezondheid van de dieren, maatschappelijke inpassing, energie, milieu en klimaat, markt en ondernemerschap en verantwoord consumeren. Voor elk van die speerpunten heeft het samenwerkingsverband doelstellingen voor 2015 geformuleerd. De actiepunten zijn te vinden op deze website.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Tegende tijd dat we met z'n allen klaar zijn met onze plannen voor de veehouderij zit onze leghennensector in Duitsland.
  Redenen: minder bemoeienis, geen quotum nodig, sneller vergunningen. lagere milieu-eisen en eieren produceren met een D er op.

 • no-profile-image

  ik mis het belangrijkste speerpunt nr. 7 Dat is namelijk dat er ook nog een inkomen voor het bewuste (gezins)bedrijf uit moet kunnen komen. Uiteraard zijn het allemaal hele leuke ideeen en plannen. Mijn waardering indeze Ik mag aannemen dat de Rabobank Nederland en het Ministerie van ELI erbij zitten om alles te subsidieren en renteloos te financieren.. Zoniet dan hoop ik dat de cunsument bereid is fors meer te gaan betalen voor het voedselpakket wat uiteraard ook gewaardeerd moet worden. Als het ten koste moet gaan van de marges die momenteel in alle sectoren gehaald worden dan denk ik dat het een sprookjesverhaal is dus het gewoon koud wegsaneren van hele sectoren

 • no-profile-image

  De toekomst van de landbouw in brede zin, ziet er, gegeven de structuurwijzigingen in productie en consumptie, optimistisch uit.
  Internationale welvaartsverhoging doet de vraag naar landbouwproducten stijgen. Laat de markt en de ondernemer, binnen de door de overheden gestelde kaders terzake van voedselveiligheid en duurzaamheid, in vrijheid hun werk doen, opdat daardoor optimale resultaten kunnen worden geboekt.
  Exportsubsidies noch importheffingen lijken in dat fundamentele uitgangspunt niet meer te passen

Of registreer je om te kunnen reageren.