Home

Nieuws 204 x bekeken

66 ontheffingsaanvragen bij provincie Brabant

Den Bosch - Bij de provincie Noord-Brabant zijn in totaal 66 ontheffingsaanvragen ingediend voor uitbreidingsplannen van intensieve veehouderijbedrijven op bestaande locaties.

Dat heeft de provincie bekendgemaakt. De aanvragen zijn afkomstig uit 19 gemeenten. Het is nog niet duidelijk hoeveel van deze ontheffingsaanvragen voldoen aan de criteria. Van een aantal gemeenten is bekend dat ze zelf geen uitbreiding willen toestaan, maar uit angst voor schadeclaims of na een gerechtelijke uitspraak (gemeente Bernheze) de ontheffingen hebben aangevraagd. De komende weken of maanden moet de provincie beslissingen nemen over de aanvragen.

Bij de ontheffingen gaat het om intensieve veehouderijbedrijven die op 19 maart vorig jaar al bezig waren met uitbreidingsplannen Op 19 maart vorig jaar besloten Provinciale Staten de grootte van de veehouderijbedrijven in te perken. Er werden grenzen gesteld aan de bouwblokoppervlakten en in LOG’s wordt geen nieuwbouw meer toegestaan. Bij de besluitvorming werd een uitzondering gemaakt voor lopende gevallen.

Voor een ontheffing moeten de bedrijven beschikken over een schriftelijke aanvraag van vóór 20 maart 2010 om planologische medewerking en een toezegging daarvan van de gemeente. Eerder gaf de provincie Noord-Brabant al ontheffingen af voor 14 bedrijven die gaan verplaatsen.

Of registreer je om te kunnen reageren.