Home

Nieuws 165 x bekeken

5,8 miljoen euro subsidie aangevraagd door negen ondernemers

Den Haag - Negen tuinders hebben in totaal 5,8 miljoen euro subsidie aangevraagd in het kader van de regeling Marktintroductie energie-innovaties (MEI).

Dat meldt Dienst Regelingen. Vijf tuinders hebben in totaal 1,7 miljoen euro subsidie aangevraagd voor semi-gesloten kassystemen, waarvan drie zich richten op 'Het Nieuwe Telen'. Daarnaast kwamen vier aanvragen binnen voor overige energiesystemen, met een totaal subsidiebedrag van 4,1 miljoen euro. Voor de regeling was 8 miljoen euro beschikbaar.

Een beoordelingscommissie van ELI gaat de aanvragen beoordelen, waarna de tuinders in augustus horen of ze in aanmerking komen voor de subsidie. De MEI-subsidie is bedoeld voor glastuinders die innovaties in hun energiesystemen willen doorvoeren, waarbij ook de CO2 -uitstoot wordt gereduceerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.