Home

Nieuws 297 x bekeken

Zeven accountantbureaus domineren agrarische markt

Utrecht – De zeven grootste accountantskantoren hebben samen een marktaandeel van 80 procent van de agrarische markt in handen.

Dat blijkt uit het boek ”Geruisloos naar de top”, van Rabobank-bestuurder Piet van Schijndel. Volgens de auteur zijn de bureaus van plan nog verder te groeien.

Het boek is vrijdag gepresenteerd tijdens een accountancybijeenkomst in Den Bosch. De accountantsbureaus werkten nauw samen met Van Schijndel bij het vervaardigen van het boek. De zeven zijn: ABAB, ACCON Avm, Alfa, Countus, Flynth, de GIBO Groep en WEA. Met hun is volgens economen sprake van een hoge marktconcentratie.

Opvallend is volgens Van Schijndel dat de accountantskantoren zich sterk richten op MKB-bedrijven. De MKB-bedrijven vormen 56 procent van het totale klantenbestand. Tien jaar geleden bestond 35 procent van het klantenbestand uit MKB-bedrijven.

”Hun bescheidenheid siert hen maar wij vinden dat ze best iets van die schroom mogen afgooien”, aldus Van Schijndel. ”De ondernemersmentaliteit van dichtbij de klant zijn, een kantorennetwerk in de buurt en een no-nonsense houding spreekt heel erg aan in het MKB.”

Of registreer je om te kunnen reageren.