Home

Nieuws 160 x bekeken 11 reacties

Wageningse promovenda mag niet promoveren

Wageningen - Een Wageningse promovenda mag haar promotieonderzoek niet afmaken.

Dat heeft de Raad van State woensdag uitgesproken in een zaak die de promovenda had aangespannen tegen Wageningen Universiteit. De promovenda kreeg in april 2008 de kans promotieonderzoek te doen. Een jaar later werd haar promotietraject op zeventien punten beoordeeld, elf daarvan waren onvoldoende tot zwaar onvoldoende ondanks een veelbelovende start van het onderzoek.

De promovenda vindt dat ze een jaar de tijd had moeten krijgen, terwijl de universiteit al binnen een jaar een besluit nam. De rechter vindt echter dat de universiteit ook sneller dan na een jaar een kandidaat mag beoordelen en afwijzen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ben heel benieuwd waar dat onderzoek over ging.

 • no-profile-image

  Ik zal dat eens gaan onderzoeken Kritische Lezer. Zou goed kunnen dat die promovenda de fouten in de minaswetgeving wilde gaan uitpluizen en wetenschappelijk aan de kaak stellen. Het moet wel een zwaarwegende zaak zijn voordat de RvS zich ermee bemoeit!

 • no-profile-image

  Daar doelde ik inderdaad op, Katrien. Het zal in ieder geval iets zijn geweest dat men liever niet in de openbaarheid had.

 • no-profile-image

  Hoor ik de uitkomst nog van je?

 • no-profile-image

  De uitkomst hoor je echt niet . Wageningen komt steeds meer onder vuur te staan vanwege alle subsidies die ze krijgen, veel onwaarheden wat ze roepen, te dure onderzoeken van 250.000 euro per onderzoeker enz......

 • no-profile-image

  En... ze zijn niet onafhankelijk. Dat is voor een universiteit (voorzover je die tent zo mag noemen) funest.

 • no-profile-image

  Er gaat zoveel subsidie naar wageningen, laten we daar eerst eens over babbelen

 • no-profile-image

  Van LNV uit zéker. Je snapt dat de resultaten van het "onderzoek" dan ook wel in een bepaalde richting geduwd worden. Maar ook de ZLTO zal zich niet onbetuigd laten. Zojuist de uitzending bekeken van Zembla over de megastallen. Je ziet wat een macht die lui hebben en die macht (geld) strekt zich uit tot Wageningen. Een zekere meneer Scholten (ASG) is zelfs zó diep gezonken dat hij beweert dat intensieve veehouderij véééél beter is voor het milieu dan extensieve en daarmee komen we weer op de foute mestwet. Wat geld al niet met een mens kan doen. Al met al praten we tegenwoordig over de "gouden kennisdriehoek". Hahahahahahaha

 • no-profile-image

  Sorry Kritische Lezer, ik gaf vanavond een Fullhousevleesontwen party in mijn penthouse op de Wageningse Nudeflat. Nodigde vooral minasslachtofferboeren van Ederveen en Lunteren uit en wat dacht je wat? 98% verliet het pand via de balustrade. Op twaalf hoog!Maar ik laat je gauw weten wat ik ontdekt heb. Je zult rooie oortjes krijgen!

 • no-profile-image

  Vertel Katrien wat heb je ontdekt ???
  Vertel Katrien wie heb je ..................

 • no-profile-image

  Zijn net als Katrien aan de komkommers begonnen alleen werden ze door de boeren opgegeten . Verlieten het pand zo nadat Katrien begon (met komkommers)

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.