Home

Nieuws 460 x bekeken

Vogelgriep Schore is type H7N1

Den Haag – De uitbraak van vogelgriep in het Zeeuwse Schore is veroorzaakt door een laagpathogeen virus H7N1.

Dat blijkt uit de melding die het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) bij de werelddiergezondheidsorganisatie OIE heeft gedaan. ELI heeft de melding vrijdag gedaan bij de OIE in Parijs.

Uit de melding blijkt dat het virus is vastgesteld bij tien van de 127.500 leghennen op het bedrijf. Hieruit blijkt dat in ieder geval tien dieren zijn onderzocht.

De startdatum van de uitbraak staat op 22 maart. Dat is de dag waarop de pluimveehouder de eerste melding deed van minder voeropname en minder eieren bij zijn kippen.

Het bedrijf in Schore wordt vrijdag en zaterdag geruimd door de Voedsel en Warenautoriteit. Rondom het leghennen- en opfokhennenbedrijf met uitloop is een kilometerzone ingesteld waarin vervoer van pluimvee, pluimveeproducten en mest is verboden. In een straal van drie kilometer rondom het bedrijf zijn verder geen pluimveebedrijven aanwezig.

Het H7N1-virus werd in maart 2010 vastgesteld op een pluimveebedrijf in Denemarken. De besmetting in Deurne in mei 2010 ging om een H7N3-virus.

Of registreer je om te kunnen reageren.