Home

Nieuws 245 x bekeken 8 reacties

Veerman: boer moet overeenkomst natuur in Nederland accepteren

Made – Boeren moeten accepteren dat er in Nederland een maatschappelijke overeenkomst is gesloten om ruimte te maken voor natuur.

 Dat zegt voorzitter Cees Veerman in reactie op vragen van boeren tijdens een bijeenkomst van ASR Vastgoed. De vragensteller vroeg zich af hoe Veerman als boer nu vruchtbare landbouwgrond kon omzetten in natuur, waar hij als voorzitter van Natuurmonumenten nauw bij betrokken is.

”We hebben de maatschappelijke overeenkomst gesloten, dus moeten we daar ook gevolg aan geven. Dat moet iedere boer accepteren”, aldus Veerman. Hij wijst het argument dat Nederland moet produceren om bij te dragen aan de toegenomen vraag naar voedsel op de wereldmarkt van de hand. ”Nederland is maar een stofje als het gaat om de wereldvoedselproductie. We kunnen daarin beter bijdragen door te laten zien hoe je voedsel moet produceren dan dat we zelf voor de wereldmarkt gaan produceren”, vindt Veerman.

De voormalige minister van landbouw vindt het geen bittere noodzaak dat de Ecologische Hoofd Structuur (EHS) voor 2018 wordt gerealiseerd. ”Dat kan best later. Het is van belang dat de financiering eerst wordt veilig gesteld voor de aanleg en het onderhoud van de EHS,” vindt Veerman.

Hij zegt vaker opmerkingen te krijgen over zijn functie bij Natuurmonumenten. ”Ik begrijp niet dat jullie niet waarderen dat een boer voorzitter is van Natuurmonumenten”, sprak hij de aanwezige boeren toe.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Nee, van Veerman waarderen we inmiddels niets meer.

 • no-profile-image

  Veerman is een achterbaks figuur....Wat zijn zijn politieke daden t.o.v. ons boeren? De totaalverleasers dwingen hun quotum te verkopen. Het CDA kapot maken. Etc.

 • no-profile-image

  Veerman praat weer eens voor zijn beurt.Er is bij mij geen overleg geweest en dus geen overeenkomst. Mijn advies aan Cees is: je mond dicht houden tot aan je graf.

 • no-profile-image

  Als Veerman boer is, ben ik de paus.

 • no-profile-image

  Vivem Papem! En hij heet............Kritische lezer!

 • no-profile-image

  Helemaal mee eens met W Zandbergen. Hij moet zijn kop { klep} dicht houden.

 • no-profile-image

  Veerman heeft helemaal gelijk in de wereld zijn wij maar een stofje, Zal allemaal geen invloed hebben op de natuur bedoeld
  hij.Weg dus met de dieren hel de oostvaarder plassen waar elk jaar duizenden dieren door de natuur liefhebbers worden afgeknalt.

 • no-profile-image

  Hamstra, dat uithongeren en afknallen gebeurd helemaal niet door "de Natuurliefhebbers" ,maar door het schorremorrrie dat de natuur misbruikt om er zelf beter van te worden. Denk effe na man. Vera werd dankzij dat gerotzooi Prof hier aan de WUR en Breeveld dankt al 28 jaar zijn baan als Rijkskampbeul voor 100% aan de OVP-hel. Anders zou die hufter bij de gemeente Almere aan de schoffel hebben gestaan en zou Vera op zijn best stadswacht in de Pijp geworden zijn. Want daar komt ie vandaan en had ie moeten blijven!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.