Home

Nieuws 466 x bekeken

VWA erkent mestverwerking Van den Broek

Den Haag/ Lierop – De Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) heeft mesthandel Van den Broek een officiële erkenning gegeven voor het behandelen van dierlijke mest met druksterilistatie. Dat blijkt uit een overzicht met erkende bedrijven van de VWA.

Van den Broek, die in het verleden veel varkensmest naar Duitsland exporteerde door deze te hygiëniseren, verwachtte eind januari al snel de vergunning binnen te hebben. De registratie hiervan heeft echter iets langer geduurd.

Van den Broek heeft de installatie zelf ontwikkeld en gebouwd. Hij wil in totaal drie installaties bouwen om in totaal tussen de 500.000 en 600.000 kuub varkensmest via druksterilisatie te behandelen.

De Duitse deelstaat Noordrein-Westfalen heeft eind 2010 aangegeven dat ze niet langer gehygiëniseerde mest (op 70 graden Celsius) accepteert. Voortaan moet de mest eerst bij 3 Bar en 133 graden Celsius zijn ontsmet.

In Nederland zijn inmiddels vijf bedrijven erkend voor deze bewerking van dierlijke mest.

Of registreer je om te kunnen reageren.