Home

Nieuws 177 x bekeken

VWA controleert extra op producten uit Japan

Den Haag - De Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) gaat importen van levensmiddelen en veevoer uit Japan extra controleren.

De VWA controleert de verklaringen van de producten, waarop staat waar en wanneer de producten zijn geoogst en verwerkt en uit welke gebieden ze komen. Wanneer de producten uit het gebied komen waar de problemen met de kerncentrales zijn, moet ook een laboratoriumanalyse zijn bijgevoegd over de mate van radioactiviteit.

De extra controle gaat deze week in, nadat de Europese Commissie dit verplicht heeft gesteld. Ook worden extra steekproeven genomen op producten uit Japan. De import van Japanse producten is nu nog gering. Er is de afgelopen week een zending met peterselie geïmporteerd. Deze partij voldeed aan de normen.

Of registreer je om te kunnen reageren.