Home

Nieuws 172 x bekeken 1 reactie

VVD wil voorschotten op bedrijfstoeslagen

Den Haag – Boeren die nog geen bedrijfstoeslagen hebben ontvangen, moeten onmiddellijk een voorschot krijgen. Dat vindt Tweede Kamerlid Janneke Snijder (VVD).

Zij dient volgende week een motie met die strekking in. Eind februari was ruim 70 procent van de toeslagen uitbetaald, meldde staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) recent aan de Tweede Kamer. In april moet dit zijn opgelopen tot 95 procent. Snijder vermoedt dat die cijfers niet kloppen, de werkelijke percentages liggen volgens haar een stuk lager.

Naast de voorschotten vraagt Snijder om meer transparantie bij Dienst Regeling en afschaffing van – als die er zijn – extra voorwaarden die in andere Europese lidstaten niet gelden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Goed voornemen! Vanwegen de financiele planning is het voor de ondernemers heel pliezierig als DR voor volgend jaar [in december al]aan geeft in welke maand zij de toeslagrechten krijgen uit betaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.