Home

Nieuws 298 x bekeken

Twee aanhoudingen in verband met illegale handel antibiotica

Den Haag – De Inlichtingen en Opsporingsdienst (IOD) van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft gisteren onder leiding van het Functioneel Parket twee mannen aangehouden in verband met vermoedelijke illegale handel in antibiotica.

Er zijn in totaal zes bedrijven en zes woningen in Overijssel en Groningen doorzocht. Daarbij zijn duizenden kilo’s niet-geregistreerde antibiotica in beslag genomen.

De verdachten zijn een pluimveehouder uit de provincie Groningen en een medewerker van een leverancier uit Overijssel dat veterinaire voedingssupplementen levert. De pluimveehouder en zijn bedrijf worden verdacht van het in bezit hebben van niet-geregistreerde antibiotica. Het bedrijf dat veterinaire voedingssupplementen levert en de medewerker van deze leverancier worden verdacht van illegale handel in de niet-geregistreerde antibiotica.

Of registreer je om te kunnen reageren.