Home

Nieuws 191 x bekeken

Tulpenaanvoer daalt

Aalsmeer - De aanvoer van tulpen daalde op de bloemenveilingen met 12 procent naar precies 100 miljoen stuks. De voorspellingen van steeds warmer weer deden de prijzen verder dalen.

Uiteindelijk kwam de gemiddelde prijs uit op € 0,134. Het zijn de stijgende temperaturen die nu zorgen baren. Eens te meer wordt duidelijk wat de wetmatigheid "het weer is je koopman" bij de tulpen inhoudt: tussen de -5 en 15 graden Celsius zonder gladde wegen. Alles wat daarvan afwijkt doet de tulpenprijzen kelderen.

Het aanbod ligt nu 5 procent lager dan vorig seizoen en de prijzen kwamen bijna 3 cent lager uit dan vorige week. Ook in Rijnsburg was het een mindere week voor tulpen. Retail tulpen brachten week tussen € 0,11 en € 0,12 op. De mooiere zwaardere soorten waren eveneens goedkoop en noteerden soms zelfs wegschieters beneden retailprijs.

Parkiettulpen waren eveneens te goedkoop met als enige uitzondering een select aantal specifieke cultivars. Deze week kwam opvallend veel van Tulipa ‘Rococo’ voor de klok die regelmatig voor slechts € 0,12 van de hand ging. De middenprijs bleef de hele week rond die € 0,13 schommelen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.