Home

Nieuws 177 x bekeken

Sweetgreen breidt uit naar Engeland

Londen - De zoete groene paprika, Sweetgreen, van Enza Zaden zal dit jaar voor het eerst ook in Engelse supermarktschappen te vinden zijn.

De Engelse supermarktketen Sainsbury’s zal als eerste de Sweetgreen van Enza Zaden gaan vermarkten. Speciaal daarvoor is een deel van de Nederlandse teelt naar het Verenigd Koninkrijk verplaatst. Ook een Ierse supermarktketen heeft inmiddels interesse getoond.

In Nederland blijft C1000 het product voeren, daarnaast gaat Dirk van den Broek de Sweetgreen in zijn schappen leggen. Enza Zaden voert nog gesprekken met een andere Nederlandse supermarktpartij.

C1000 was in 2010 de eerste supermarkt die de groene paprika in zijn schappen legde. Volgens een woordvoerder is de introductie dit jaar wat later dan gepland, vanwege teeltproblemen, maar is de supermarktketen enthousiast over het concept. Het zou ook voor het eerst zijn dat de Sweetgreen jaarrond verkrijgbaar is.

Volgens marketingmanager Chris Groot is het totale areaal niet uitgebreid, maar slagen de telers er dit jaar voor het eerst in om het volledige areaal af te zetten aan de markt.

In Duitsland, waar stevig is ingezet op promotie, is het concept nog niet aangeslagen. Volgens Groot is er interesse, maar zijn de Duitse supermarktbedrijven wat afwachtender dan de Britse.

Of registreer je om te kunnen reageren.