Home

Nieuws 256 x bekeken

Succesvol jaar voor Forfarmers

Lochem – Het jaar 2010 is een succesvol jaar geweest voor Forfarmers. Dat zei algemeen directeur Bert Jan Ruumpol van Forfarmers tijdens de presentatie van de jaarresultaten van de Lochemse mengvoercoöperatie.

Forfarmers boekte een nettoresultaat van 40,5 miljoen euro. Een jaar geleden was dat nog 50,5 miljoen euro. Geschoond van boekwinsten, gaat het om 32 miljoen euro in 2010 en 34,1 miljoen euro in 2009. In 2010 boekte Forfarmers boekwinsten door de verkoop van de participatie in Cebeco groep. dat leidde tot een boekwinst van 8,5 miljoen euro. Het resultaat van 2009 van 50,5 miljoen euro was inclusief bijzondere boekwinsten van 16,4 miljoen euro.

Hoewel het lijkt dat het resultaat na belasting kleiner is dan over 2009, is er volgens financieel directeur Reinier Steen toch geen sprake van een trendbreuk met de laatste jaren. Steen: ”In 2008 moesten we een voorziening treffen om onze inkoopverplichtingen af te dekken. Daardoor werd het resultaat in 2008 gedrukt. In 2009 kwam die voorziening weer vrij. en dat resulteerde in een hoger resultaat. Geschoond voor die effecten is er sprake van een doorgaande resultaatgroei over de afgelopen jaren.

Directeur Bert Jan Ruumpol benadrukte de ambities van Forfarmers. Onlangs kocht het bedrijf een industrieterrein van vier hectare in Oss aan groot vaarwater. Er moet een nieuwe fabriek verrijzen met een productiecapaciteit van 300 tot 350.000 ton op jaarbasis. Momenteel zet ForFarmers zo’n 150.000 ton voer af in de zuidelijke regio. ”We kiezen voor Oss uit logistieke overwegingen. We staan open voor acquisities, maar tot nu toe hebben zich geen goede mogelijkheden voorgedaan”, motiveert Ruumpol de keuze om zelf een fabriek te bouwen in de zuidelijke regio. Hij wil niet zeggen van welke bedrijven Forfarmers omzet wint.

Lees ook: Forfarmers boekt recordomzet

Of registreer je om te kunnen reageren.