Home

Nieuws 296 x bekeken

Speciale Hippeastrumkeuring

Lisse – De aanvoer van Hippeastrum (Amaryllis) is op de bloemenveilingen gedaald tot ongeveer 400.000 stuks. De prijzen kelderden naar het niveau van twee weken geleden.

Met €0,69 gemiddeld is het wel een dubbeltje beter dan vorig jaar bij 28 procent minder aanbod. De Hippeastrumsector kan de aandacht ook kort verleggen naar het presenteren van de betere en nieuwe cultivars.

Op maandag 28 maart organiseert de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) namelijk een Speciale Hippeastrumkeuring en houdt de CNB in Lisse tevens haar Productweek Hippeastrum. De keuring wordt gehouden in de keuringszaal bij de CNB. De inzendingen worden beoordeeld door de subcommissie voor Hippeastrum van de Commissie voor de Nomenclatuur. Na de beoordeling, vanaf ongeveer 12.00 uur, is de keuringszaal toegankelijk voor pers en vakgenoten.
De keuring is daarna nog de gehele week tijdens kantooruren te bezichtigen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.