Home

Nieuws 172 x bekeken

Schippers: niet nog strenger op antibioticagebruik

Den Haag – Het kabinet ziet geen aanleiding strenger op te treden tegen de toediening van antibiotica in de intensieve veehouderij.

Dat bleek dinsdag tijdens het Vragenuurtje in de Tweede Kamer. Nieuw onderzoek van Nederlandse wetenschappers bevestigt dat het eten van kip antibioticaresistentie bij mensen bevordert; de ESBL-bacterie is daardoor niet of nauwelijks te bestrijden.

Minister Edith Schippers (VWS) erkent dat de situatie ’zorgelijk’ is, maar is niet van plan strengere maatregelen te nemen. Volgens haar is het voorlopig voldoende dat het kabinet ambitieuze doelstellingen voor het terugdringen van het antibioticagebruik in de veehouderij heeft gesteld. Bovendien verschijnt er voor de zomer een nieuw onderzoek van de Gezondheidsraad over deze kwestie.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.