Home

Nieuws 164 x bekeken

Positie Nederland in wereldhandel vervaagt

Amsterdam - Opkomende economieën als China en Brazilië, maar ook Thailand en Nigeria zullen in 2030 de wereldhandel domineren.

Dat gaat ten koste van de positie die Nederland inneemt in de wereldwijde handel. Ons land staat nu nog in de top 20 van landen die de handelsstromen in de lucht en over zee beheersen, maar over krap twintig jaar zal dat niet meer het geval zijn, blijkt uit een onderzoek dat de denktank van accountantsorganisatie PwC dinsdag naar buiten bracht.

PwC zette de belangrijkste handelsstromen op een rijtje. In 2009 kwam Nederland hier nog drie keer in voor: de handelstroom tussen ons land en Groot-Brittannië, de handelsstroom tussen Nederland en de VS en de handel met China. Economen van PwC voorspellen dat Nederland in 2030 naar de 23e plaats is afgedaald, en wel met de handel met China.

Of registreer je om te kunnen reageren.