Home

Nieuws 208 x bekeken

'Perfecte bloemen tijdens bloemencorso'

Lisse - "Het komt goed met de bloemen voor het Bloemencorso van de Bollenstreek dat zaterdag 16 april door de streek rijdt."

Corso voorzitter Leo van der Zon zei dit woensdag tijdens de corso-persconferentie in Keukenhof. "Het gaat eventjes regenen en dat is voor de groei en bloei hard nodig en daarna wordt het weer mooi weer. Op m'n fietstocht van Voorhout naar Lisse heb ik links en rechts al de hyacintenvelden geroken en ik denk dat het komende bloemencorso kan worden vervaardigd met perfecte bloemen."

Van der Zon doelde daarmee op de vele tienduizenden hyacinten die nodig zijn om de praalwagens in de bloemen te zetten. Uiteraard kan dat ook met andere (bol)bloemen, maar het gebruik van de hyacint als bedekker is het visitekaartje van dit corso en uiteindelijk ook van de bollenstreek als grote hyacinten leverancier.

Ondanks de positieve berichten van Van der Zon, komen er voor het bloemencorso nog spannende dagen, waarbij het van belang is hoe Moeder natuur zich gedraagt en er niet teveel koude dagen en nachten meer komen. Hyacinten uit Frankrijk zijn dit jaar totaal niet in beeld geweest, omdat de producten daar inmiddels zijn uitgebloeid.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.