Home

Nieuws 207 x bekeken

Paprikapartijen geven weerwoord in kartelzaak

Den Haag - De betrokken afzetpartijen in de paprikakartelzaak geven op 22 april een zienswijze op het onderzoek van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA). Daarmee is de verdediging een maand uitgesteld, stelt de NMa die daarvoor in maart data had vastgelegd.

Daarmee is de verdediging een maand uitgesteld, stelt de NMa die daarvoor in maart data had vastgelegd.

Volgens de woordvoerder hebben alle partijen de voorkeur gegeven aan een latere datum. Alle betrokken afzetorganisaties maken dus wel gebruik van de verdedigingsmogelijkheid, bevestigt de NMA.

De NMa maakte in december bekend bij een aantal afzetpartijen een kartel te vermoeden. De partijen vertegenwoordigen een groot aandeel van de paprikahandel, stelde de NMA in december. Uit andere bronnen zou blijken dat het om drie partijen gaat, waaronder FresQ en ZON. Alleen FresQ bevestigde de betrokkenheid tot dusver.
De hoorzitting op 22 april is een standaardprocedure naar de uitspraak van het bestuur van de NMA. Nu het onderzoek is afgerond is de juridische afdeling van de kartelwaakhond belast met de zienswijze van de afzetpartijen.

Of registreer je om te kunnen reageren.