Home

Nieuws 193 x bekeken

PT moet nog 28 miljoen euro innen bij groentesector

Zoetermeer – Het Productschap Tuinbouw (PT) moet nog bijna 28 miljoen euro aan heffingen innen bij groente- en fruitbedrijven.

Dat blijkt uit de voorlopige jaarrekening over 2010. Over 2010 staat een heffingsbedrag open van circa 19 miljoen euro en negen miljoen over 2009.

Het is het gevolg van het vooralsnog uitblijven van goedkeuring van verschillende heffingsverordeningen. De Europese Commissie heeft nog altijd geen goedkeuring verleend aan de verordening voor bijzondere heffing voor teelt en voor handel. Ook de verordening voor de bijzondere heffing verduurzaamde groente en fruit heeft de Europese goedkeuring nog niet ontvangen.

In de laatste sectorcommissievergadering stelde PT-secretaris Michiel Gerritsen dat een snel besluit verwacht wordt. Als de goedkeuring komt, zal het PT de achterstallige heffingen alsnog factureren. Eerder stelde het PT telers voor de bedragen te reserveren in de eigen jaarrekening.

De nog openstaande vordering heeft geen gevolgen voor de eigen vermogensberekening, stelt een PT-woordvoerder. Het bedrag is al vordering opgenomen in de boeken.

Of registreer je om te kunnen reageren.