Home

Nieuws 171 x bekeken

Opmars biomassa op Duitse energiemarkt

Berlijn – De inzet van bio-energie voor verwarming is in Duitsland vorig jaar ten opzichte van 2009 met 11 procent toegenomen.

Dat meldt het Duitse milieuministerie. In totaal werd met biomassa vorig jaar 127 miljard kilowattuur (kWh) warmte geproduceerd tegen 114 miljard kWh in het voorafgaande jaar.

Volgens het ministerie vulde bio-energie daarmee een aandeel van 9 procent in van de vraag naar verwarming. Op de elektriciteitsmarkt bereikte met biomassa geproduceerde stroom een aandeel van 5,5 procent. Dat komt neer op 33,5 miljard kWh.

Bio-ethanol en biodiesel haalden op de markt voor brandstoffen voor motorvoertuigen een aandeel van 5,8 procent. Op de totale energiemarkt bereikte bio-energie een aandeel van 7,9 procent, aldus de berekeningen van het milieuministerie.

Of registreer je om te kunnen reageren.