Home

Nieuws 159 x bekeken

Nieuwe verordening voor bloembollensector

Hillegom - De bloembollensector bereidt een nieuwe bloembollenverordening voor, vertelt Sjaak Langeslag, voorzitter van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB).

Het betreft een herziening van de oude verodening. "De bloemisterij heeft dat net achter de rug en wij zitten er middenin", zegt Langeslag. "We willen de verordening op een meer moderne leest schoeien. Duidelijker en consistenter. Het bloembollenvak en haar omgeving is veranderd sinds de oude verordening. Vandaar de aanpassing."

Langeslag noemt als voorbeeld dat het erop lijkt dat de omzetheffing wordt omgebogen naar een areaalheffing. "Veel simpeler in uitvoering. Dit soort scenario’s analyseren we nu. Het streven is om de nieuwe verordening voor het nieuwe oogstseizoen, in mei, klaar te hebben."

Of registreer je om te kunnen reageren.