Home

Nieuws 185 x bekeken

Nieuwe greigii tulpen in keuringszaal

Lisse – Greigii tulpen zijn bij uitstek geschikt om als potplant in de huiskamer of op het balkon te hebben, maar maken ook in de tuin goede sier.De firma Wentink showt deze week in de keuringszaal bij de CNB in Lisse een aantal nieuwe cultivars, waaronder de Tulipa onder nummer TG 977-22-04. De tulp is rood met een brede gele rand en heeft gestreept blad.

Wentink heeft nog veel meer nieuwe cultivars op stapel staan en heeft op dit moment de handen vol aan de selectie, want alleen de echt goede cultivars komen in aanmerking voor introductie op de markt.

Bij een redelijke kamertemperatuur staan de tulpen een behoorlijk lange periode. Met pot en al in de tuin planten geeft nog veel langer bloeiplezier. “Een nieuwe trend die de consument steeds meer gaat toepassen, want velen hebben er niet zo veel zin om bollen te planten. Met dit soort (pot)tulpen hebben ze ook gelijk bloei in de tuin,” aldus de inzender.

Andere tulpen zijn er ook volop in de keuringszaal. Een greep uit die hoeveelheid: de rode crispa Tulipa ‘Queensland’ van Boltha, de zeer donkerrode T. ‘The Boss’ van Holland Bolroy Markt, de witte T. ‘Twinny’ van Lybo Veredeling en een purperen mutant uit Tulipa ‘Debutante’ van Gerard de Waard.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.