Home

Nieuws 208 x bekeken

Miljoen euro subsidie voor aardwarmteboringen

Naaldwijk - Green Well uit Honselersdijk en kwekerij Harting-Vollebregt uit De Lier kunnen gebruikmaken dan een uitgebreide garantie voor het boren naar aardwarmte. De garantiestelling wordt uitgebreid met 1 miljoen euro.

De subsidie komt vanuit de Westland Agenda, waar zowel gemeenten, de Rabobank als het bedrijfsleven aan bijdragen.

De bedoeling is dat de eerste boring nog binnen 2011 plaats vindt. Een deel van het bedrag wordt gebruikt niet voor de boring maar voor de verzekering. Het boren naar aardwarmte is duur en risicovol. Het afdekken van risico’s is voor veel individuele telers te duur. Het laten doen van bodemonderzoek en het boren zelf kost al snel 7 miljoen euro.

De Westland Agenda steunt het boren naar aardwarmte omdat het terugdringen van CO2-uitstoot een belangrijke doelstelling is voor Greenport Westland.

Of registreer je om te kunnen reageren.