Home

Nieuws 167 x bekeken

Middelengebruik Brazillië groeit fors

Brasilia - Het gebruik van bestrijdingsmiddelen is in Brazilië fors toegenomen.

In een jaar tijd is het gebruik met 9 procent toegenomen naar 5,2 miljard euro. Brazilië is daarmee bijna de grootste gebruiker van gewasbeschermingsmiddelen ter wereld. Brazilië komt op dit vlak dicht in de buurt van de Verenigde Staten, die tot nu toe de grootste gebruiker van middelen is. De verwachting is dat Brazilië op termijn de Verenigde Staten zal inhalen, omdat de agrarische productie in het land nog steeds toeneemt, terwijl de productie in de Verenigde Staten niet meer zoveel kan groeien.

De toename van het middelengebruik in Brazilië komt volgens Soybean and Corn Advisor vooral door de gedaalde prijzen van de middelen. Met name glyfosaat is aanzienlijk in prijs gedaald. Het aantal handelaren in gewasbeschermingsmiddelen in Brazilië is in vijf jaar tijd verdubbeld. Ook de toename van de agrarische productie speelt zeker een rol. In sommige gebieden kunnen twee teelten in een jaar worden gedaan. In het tropische land worden vooral schimmelbestrijdingsmiddelen gebruikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.