Home

Nieuws 164 x bekeken 1 reactie

Libië wil hervatting olie-export

Tripoli - Libië wil dat buitenlandse bedrijven de uitvoer van olie uit het land hervatten. De Libische staatstelevisie meldde dit zondag.

"Libische olieterminals zijn veilig. Alle werknemers wordt gevraagd terug te keren naar hun werk op alle olie-installaties. En we roepen buitenlandse bedrijven op hun tankers te sturen om te laden en lossen'', aldus het nationale oliebedrijf van het land.

Voor het uitbreken van de onrust in het land werden in Libië 1,69 miljoen vaten olie per dag geproduceerd. Volgens olieconcern Total zijn hier 1,4 miljoen vaten vanaf gegaan tot ongeveer 300.000 vaten per dag op dit moment.

Het merendeel van de productie wordt normaal uitgevoerd. Ongeveer 1,2 miljoen vaten gaan dagelijks richting Europa. Ook China en de Verenigde Staten zijn grote afnemers van Libische olie.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Lijkt me een strak plan om dhr. Gadaffi zo snel mogelijk weer van nieuwe wapens te voorzien met daarvoor in ruil een ietsje pietsje goedkopere olie te ontvangen. Gadaffi is nl. nog niet klaar met de genocide van de niet tot zijn stam behorende Libiërs. Wat de gevolgen zijn voor de regio als hij wint is volkomen onduidelijk, maar dan moeten de Tunesiërs vrezen voor hun vrijheid en is het voor de rest van arabische despoten een opsteker. Weten deze allenheersers, dat met grof geweld een opstand te onderdrukken is en de wereld toekijkend en alleen maar aan goedkope olie denkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.