Home

Nieuws 153 x bekeken

LTO positief over daling antibioticaverkoop

Den Haag – LTO Nederland is positief over de daling van de antibioticaverkoop in 2010.

”2010 is vooral een jaar geweest waarbij reductie van antibioticagebruik op basis van vrijwilligheid gebeurde en waarbij vooral bewustwording van het probleem centraal stond. Het is goed te zien dat in dit jaar al 12 procent minder antibiotica is gebruikt dan het jaar ervoor”, reageert Toon van Hoof, portefeuillehouder diergzondheid van LTO Nederland. Hij verwacht dat de grote slagen nog gemaakt zullen worden met de registratie van het gebruik van antibiotica en het vergelijken tussen bedrijven (benchmarking).

Het is de bedoeling dat dit komend jaar bereikt zal gaan worden. ”Op het gebied van bewustwording hebben we afgelopen jaar een grote slag gemaakt. Vrijwel alle veehouders weten nu wat een dierdagdosering is, terwijl velen dat een jaar geleden nog niet wisten. Het leeft in de sector.”

Van Hoof merkt wel op dat de eerste reductie altijd het makkelijkst gaat. Ook zijn er verschillen tussen sectoren als het gaat om reductie. In de kalverhouderij is een belangrijke regisseur, waardoor de sector slagvaardig kan handelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.