Home

Nieuws 717 x bekeken 1 reactie

Kalverhouderijomzet Fuite stijgt naar ruim 20 procent

Genemuiden – Mengvoerproducent Gebroeders Fuite behaalt een kleine 20 procent van de omzet uit de vleeskalverhouderij.

In 2009 zag het de omzet daar nog met 2 miljoen euro toenemen, ofwel met ruim 20 procent. Ook het aantal gecontracteerde stallen steeg. In 2010 vlakte de groei iets af.

Dit geeft het bedrijf aan bij de publicatie van de jaarcijfers. Fuite mest zowel in eigen beheer vleeskalveren af als via contracten met veehouders. Het bedrijf heeft een drietal werkmaatschappijen die zich met deze tak van sport bezig houden.

In totaal zette Fuite in 2009 ruim 18 miljoen euro om in de vleeskalverhouderij. Dat is bijna 20 procent op een totaal van 96,3 miljoen euro. Of en hoeveel winst het maakte op de vleeskalverhouderij is niet duidelijk. Fuite publiceert alleen een geconsolideerd winstcijfer. Dat kwam over 2009 uit op 4,4 miljoen euro, ofwel ruim 5 ton minder dan over 2008. Voor de kalverhouderij als geheel was 2009 een slecht jaar. Over 2010 zijn nog geen resultaten bekend.

Fuite werkt in de kalverhouderij onder meer samen met kalverhandelaar Van den Bor in Putten, via Eurokalf, en met kalverhouder Chris Naalden in Bant.

Eén reactie

  • no-profile-image

    muoazcs

    1ZGyQD zhagpbsybjwn, [url=http://bocylizpinfh.com/]bocylizpinfh[/url], [link=http://fntliahwsndc.com/]fntliahwsndc[/link], http://jkvxgijlkbbn.com/

Of registreer je om te kunnen reageren.